Ωράριο

Το ωράριο του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου είναι:

Τρίτη και Πέμπτη 10:30 - 12:30

Δευτέρα έως Πέμπτη 18:00 - 20:

 

Εκστρατεία συγκέντρωσης φαρμάκων 

fulladio farmaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ

Το ΚΙΦΑΧ σε εκδήλωση για το προσφυγικό

Η 18η Μαΐου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Για το 2017 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει για αυτή τη μέρα το θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται». Το Μουσείο Τυπογραφίας συμμετέχει στον εορτασμό και τη θεματική, επιλέγοντας να μιλήσει για το προσφυγικό.
Στην εκδήλωση, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. το Σάββατο 20 Μαΐου, θα συμμετέχει και το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων, ανάμεσα σε φορείς και κοινωνικές δομές αλληλεγγύης των Χανίων αλλά και μαθητές σχολείων με κοινωνική προσφορά και ευαισθητοποίηση ως προς το προσφυγικό ζήτημα.

  http://www.haniotika-nea.gr/istories-prosfigias-6/
 

 

Δωρεάν τεστ Παπανικολάου σε ανασφάλιστες γυναίκες


Για δεύτερη χρονιά, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων (ΚΙΦΑΧ) προσφέρει δωρεάν το τεστ Παπανικολάου σε όλες τις γυναίκες που είναι εγγεγραμμένες και σε ανασφάλιστες, ηλικίας 20 έως 65 χρόνων.Οι εξετάσεις ξεκίνησαν ήδη από τις 20 Μαρτίου και θα παρέχονται μέχρι και το τέλος Μαΐου, στα ιατρεία του ΚΙΦΑΧ, στην πλατεία Κολοκοτρώνη 10, στα Χανιά. Η εύκολη και γρήγορη εξέταση του τεστ Παπανικολάου μπορεί να προλάβει την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, που είναι σήμερα ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος. Η εξέταση γίνεται από εθελόντριες μαίες υπό την επίβλεψη εθελοντών γυναικολόγων. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού πρωινή ή απογευματινή ώρα, τηλεφωνώντας στο 2821502754.

 testpap

 

 

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ

Επίσκεψη εθελοντών του ΚΙ.ΦΑ.Χ.

Τους εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων (Κ.Ι.ΦΑ.Χ) υποδέχτηκε το πρωί της Κυριακής το Μουσείο Τυπογραφίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής για δωρεάν ξεναγήσεις σε φορείς- συλλογικότητες  του εθελοντισμού ως μια ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους.
Οι εθελοντές ξεναγήθηκαν στις συλλογές του Μουσείου που αφηγούνται πως αναπτύχθηκε η σπουδαιότερη – ίσως- εφεύρεση του ανθρώπου, η Τυπογραφία.  Στις πτέρυγες του Μουσείου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αυθεντικά μικρά και μεγάλα τυπογραφικά πιεστήρια, χειροκίνητα και ποδοκίνητα από το 1835, λινοτυπικές και μονοτυπικές μηχανές, να δουν τη μόνιμη έκθεση με την ιστορία της Γραφής καθώς και σπάνιες εκδόσεις που αποτελούν δωρεά στο Μουσείο από τον  Κώστα Τζωρτζάκη.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΙ.ΦΑ.Χ Μανώλης Φραγκάκης: «Γνωρίσαμε τη διαδικασία της εκτύπωσης, της στοιχειοθεσίας και την εξέλιξη της τυπογραφίας στο πέρασμα του χρόνου, σε έναν εντυπωσιακό και ζεστό χώρο, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη.
Το μουσείο αυτό, είναι ένα πραγματικό κόσμημα στην πόλη μας και θεωρώ πως οφείλουμε να το αγκαλιάσουμε, να το αγαπήσουμε, να το διαφημίσουμε , καθώς αποτελεί μοναδικό στο είδος του μουσείο στην Ελλάδα, και πλέον δεν μου κάνει εντύπωση  πως ήταν υποψήφιο το 2016 για “Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς ”. Ευχαριστούμε  ιδιαίτερα για την πρόσκληση να βρεθούμε εδώ, μια πρόσκληση που μας έδωσε χαρά, μα και ενθουσιασμό!».
Φεύγοντας  από το Μουσείο Τυπογραφίας οι εθελοντές του Κ.Ι.ΦΑ.Χ, έγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών: « μείναμε έκπληκτοι από τα εκθέματα του μουσείου,  την ξενάγηση και τον χώρο. Η ιστορία της Τυπογραφίας ζωντανεύει, μαγεύει και μας ταξιδεύει. Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση, σας ευχαριστούμε για το έργο σας, για την αγάπη με την οποία αγκαλιάζετε την πόλη μας και την ιστορία της».

 17198590 10154433989263506 12153286 n

 

17198219 10154433989233506 1192675294 n

 17198136 10154433989423506 438315292 n

 
Η Αρένα στηρίζει το ΚΙΦΑΧ

με τα έσοδα από την καινούργια της παράσταση

«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου»


Η ομάδα «Αρένα Θέατρο» παρουσιάζει το έργο «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, σε σκηνοθεσία Στέλλας Δασκαλάκη. Πρόκειται για το ομώνυμο παιδικό/εφηβικό μυθιστόρημα της μεγάλης ελληνίδας πεζογράφου, δραματοποιημένο από τον Σάββα Κυριακίδη και τον Τάκη Τζαμαργιά.

27 Οκτωβρίου 1940: Θα τη θυμάται αυτή τη μέρα ο Πέτρος, που πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυμάται γιατί την επόμενη μέρα ακούει τη φωνή της μητέρας του να του λέει: «Σήκω. έγινε πόλεμος! Δεν ακούς τις σειρήνες;»

Όταν ο πόλεμος έφτασε στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν 9 χρονών. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο Πέτρος θα ξεκινήσει έναν μεγάλο περίπατο, γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα πλουτίσουν την παιδική του ψυχή και θα τον κάνουν να αγαπήσει την πατρίδα του. Με παλιούς και καινούριους φίλους συμμετέχει στην αντίσταση. Η ελπίδα κάπου στο βάθος σιγοκαίει.

Μια παράσταση που φιλοδοξεί να φωτίσει μέσα από τα μάτια του Πέτρου, τα παιδιά όλου του κόσμου, που αναπάντεχα η ζωή τους αλλάζει. Μια βίαιη πορεία προς την ωριμότητα.

Παραστάσεις:

Παρασκευές 13 και 20 Ιανουαρίου [στις 7μ.μ.],

Σάββατα 14 και 21 Ιανουαρίου [στις 12μμ. και στις 7μ.μ],

Κυριακές 15 και  22 Ιανουαρίου [στις 12μμ. και στις 7μ.μ]

στο θέατρο Δημ. Βλησίδη, (κάτω Κουμ Καπί)

Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 699 445536

Στο φουαγιέ του θεάτρου θα φιλοξενείται τμήμα της έκθεσης σπάνιων ζωγραφικών και λιθογραφικών αφισών και φωτογραφιών της περιόδου 1941-1945, από τις ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Καναδά, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και φυσικά την Ελλάδα με γενικό τίτλο «Η ανθρωπότητα αντιστέκεται: Η πρόκληση, η μάχη, η νίκη» του συλλέκτη-ηθοποιού Λευτέρη Λαμπράκη.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο ΚοινωνικόΙατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων [ΚΙΦΑΧ]. Στο φουαγιέ, επίσης, θα υπάρχει κουτί του ΚΙΦΑΧ, στο οποίο μπορεί ο καθένας να προσφέρει για τους συνανθρώπους μας, φάρμακα που δεν του χρειάζονται.

Συνδιοργάνωση: ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ Δήμου Χανίων

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του φίλου μας, Γιώργου Κισκήρα, με τον οποίο ξεκινήσαμε μαζί αυτόν τον περίπατο...

 

 Afisa


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

«Μετάδοση ασθενειών ή σθένους;»

Ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της παρουσίασης ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού από το αρμόδιο υπουργείο και την τοπική αυτοδιοίκηση, η υλοποίηση ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους πολίτες και η εξέλιξη των αναγκαίων βημάτων προετοιμασίας των επαγγελματιών που θα κληθούν στη διαχείριση πτυχών της φιλοξενίας των θυμάτων του πολέμου εκκρεμεί ακόμα.

Το ΚΙΦΑΧ, από την πλευρά του, προωθεί την ενημέρωση με ευθύνη και εγκυρότητα, στους τομείς που του αναλογούν, και διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση για τη διαχείριση της υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων, με παρουσίαση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και αναγκών, η οποία απευθύνεται σε λειτουργούς υγείας αλλά και σε πολίτες που είτε θέλουν να ενημερωθούν είτε εθελοντικά να εργαστούν για αυτήν την πτυχή της φιλοξενίας των προσφύγων.

Με σημαίνοντες καλεσμένους τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ και το μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, Άγη Τερζίδη, η ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Μετάδοση ασθενειών ή σθένους» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 7μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

 

afisaekdilos

 

 

Tο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

στηρίζει το ΚΙΦΑΧ

Tο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) είναι ένα διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ με αφετηρία τα Χανιά. Ένας κινηματογραφικός θεσμός που φιλοδόξει να φιλοξενήσει ό,τι καλύτερο από το χώρο του κινηματογράφου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Τα cineΜαθήματα αποτελούν την εκπαιδευτική δράση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF). Ξεκίνησαν το 2001 και αποτελούν μια πολυεπίπεδη παρέμβαση στον χώρο της οπτικοαουστικής παιδείας σε επίπεδο Κρήτης. Τόσο η εκπαιδευτική δράση cineΜαθήματα όσο και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) αποτελούν τη μοναδική περιφερειακή δράση στη χώρα με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) σχεδιάζεται και υλοποιείται από μια ομάδα που ζει και δημιουργεί στα Χανιά και αγαπά το σινεμά, την ΑΜΚΕ «Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης».

Φέτος, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στηρίζει το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων, συγκεντρώνοντας φάρμακα καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσής του.

Παράλληλα, την Παρασκευή 28 Οκτώβρη, στις 10.30μ.μ., στο Πνευματικό  Κέντρο θα προβληθεί ντοκιμαντέρ σχετικά με την εθελοντική δράση των γιατρών και θα προλογίσει ο πρόεδρος του ΚΙΦΑΧ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) στη διεύθυνση: www.chaniafilmfestival.com

 FKX

 

 Εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο

 

 Η συνέλευση του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων, που συνήλθε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, εξέλεξε καινούργιο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εν συνεχεία συγκροτήθηκε σε σώμα, και αποτελείται από τους: ως αντιπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων: Μπαρδάτσου Νίκη, Ορφανουδάκη Βούλα, Πετρουλάκη Βασίλη, Φραγκάκη Εμμανουήλ, ως αντιπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων: Βαλυράκη Στέλιο, Μπιτσάκη Λιλή, ως αντιπρόσωπο της Ιεράς Μονής Κυρίας των Αγγέλων, Γουβερνέτου: ηγούμενο κ.κ. Ειρηναίο, ως αντιπρόσωπο της Τράπεζας Χανίων: Βάμβουκα Τάσο, ως αντιπρόσωπο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων: Τζοτζολάκη Όλγα. Η σύσταση του προεδρείου αποφασίστηκε ως εξής: πρόεδρος - Φραγκάκης Εμμανουήλ, αντιπρόεδρος - Βαλυράκης Στέλιος, γραμματέας - Μπαρδάτσου Νίκη, ταμίας - Πετρουλάκης Βασίλης.


ΤΟ ΚΙΦΑΧ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ

Δήλωσε συμμετοχή και στήριξε το ΚΙΦΑΧ

Σάββατο 1 Οκτώβρη, στις 6μ.μ., στους Αγίους Αποστόλους

 

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων συμμετέχει στην αλληλέγγυα αθλητική διοργάνωση «Υπερκοπέλι», στο πλαίσιο μιας καινούργιας δράσης που εγκαινιάζεται φέτος με το όνομα «Ανοιχτοί Ορίζοντες». Πρόκειται για ένα αγώνα δρόμου και δυναμικού περπατήματος 5 χιλιομέτρων, με κόστος συμμετοχής 10 ευρώ, εκ των οποίων τα μισά χρήματα πηγαίνουν στο σωματείο επιλογής του συμμετέχοντα.

Στη δράση αυτή συμμετέχουν συνολικά 13 σωματεία / ιδρύματα της πόλης μας. Το κάθε σωματείο έχει ευθύνη να κινητοποιήσει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο, ώστε να συμμετέχουν στον αγώνα περπατήματος και να το ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους. Οι συμμετοχές δηλώνονται στο σωματείο προτίμησης του κάθε συμμετέχοντα μέχρι τις 23 Σεπτέμβρη (Πλ. Κολοκοτρώνη 10, τηλ.: 2821502755).

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να κινητοποιηθούμε και να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους συμπολίτες μας για τη στήριξη του ΚΙΦΑΧ.

 

 afisaor

 

Ναι στους πρόσφυγες και στην Κρήτη

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων δηλώνει διαρκές παρών στις ανάγκες της κοινωνίας και των προσφύγων, οι οποίες συμβαδίζουν και δεν έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους. Η εμπειρία των γιατρών και των εθελοντών του ΚΙΦΑΧ υπαγορεύει -όπως και σε πρότερο χρονο έχουμε επισημάνει- ως προτεραιότητα στην παρούσα φάση των προσφυγικών ροών, που είτε περνούν είτε κατευθύνονται στη χώρα μας, την ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα των παιδιών. Η προτεραιότητα αυτή συνάδει με τον καταρχήν εξαγγελθέντα σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που μιλά -δια στόματος υπουργού Γ. Μουζάλα- για φιλοξενία 2.000 προσφύγων στην Κρήτη. Είναι απλώς δίκαιο και προς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού να συμμετάσχει και η Κρήτη και οι Κρητικοί στην επούλωση του προσφυγικού ζητήματος και με αυτόν τον τρόπο. Και είναι οι δύο αυτές αξίες -η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός- που υπαγορεύουν δομές φιλοξενίας ανοιχτές και επισταμένη προσπάθεια για φιλοξενία σε σπίτια και με την αρωγή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Το ΚΙΦΑΧ είναι εδώ για να συνδράμει κάθε τέτοια πρωτοβουλία και καλεί τους Δήμους του νομού Χανίων, την Αντιπεριφέρεια αλλά και όλους τους φορείς να πάρουν θέση θετική, να συνδράμουν στον αρτιότερο σχεδιασμό για τη φιλοξενία και την ενσωμάτωση αυτών που θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς, αυτών για των οποίων τον ξεριζωμό ευθύνεται και η σιωπή μας.

 


ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

«Ανθρωπιστική δράση: Η ιστορία και οι προοπτικές της»

Στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 11ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χανίων, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ανθρωπιστική δράση: Η ιστορία και οι προοπτικές της», την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις 8μ.μ., στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Ανθρωπιστική δράση και εθελοντισμός, που συναντιούνται; Ποιες είναι οι αφετηρίες και τα όρια τους; Πώς ξεκίνησε και πώς πορεύτηκε το ανθρωπιστικό κίνημα; Ποιες είναι οι δυνατότητες και οι προοπτικές του σήμερα; Τη συζήτηση θα ανοίξουν δύο γιατροί με μεγάλη ανθρωπιστική δράση και εμπειρία οι:

Χρήστος Γιάννου, χειρουργός με ειδίκευση στη χειρουργική στις εμπόλεμες ζώνες, πρώην επικεφαλής χειρουργός της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού και πρώην επικεφαλής χειρουργός της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, αν. καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και επισκέπτης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,

Άγης Τερζίδης, PhD, παιδίατρος, εποπτεύων σπουδών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας», πανεπιστημιακός υπότροφος Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

 

 afisa profestivaiki

 

 

ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ
«Υγεία μετακινούμενων πληθυσμών»

 Στη δεύτερη της σειράς διαλέξεων που διοργανώνει το ΚΙΦΑΧ, σε συνεργασία με το ΔΟΚΟΙΠΠ, ο παιδίατρος και μέλος των Γιατρών του Κόσμου, Άγης Τερζίδης θα εισηγηθεί το θέμα «Υγεία μετακινούμενων πληθυσμών». Θα συζητηθεί το διαχρονικό, και συνάμα επίκαιρο, ζήτημα των πληθυσμών σε κίνηση και της ιδιαίτερης νοσολογίας που τυχόν εμφανίζουν. Θα εστιάσουμε στους πρόσφυγες σήμερα στην Ελλάδα, ως μετακινούμενο πληθυσμό, στις ιατρικές ανάγκες που παρουσιάζουν και στην αντάποκριση που χρειάζεται να επιδείξει το σύστημα υγείας και οι πολίτες.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλους.

afisa dialekseis 2 1

 

 

Ελπίδα και απελπισία παλεύουν μέσα στις λάσπες

http://www.haniotika-nea.gr/elpida-ke-apelpisia-palevoun-mesa-stis-laspes/

 

 apostoli 1

 

 
ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ - ΠΡΩΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ
"Παιδικοί εμβολιασμοί"

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και με τη στήριξη του ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων, ξεκινά σειρά διαλέξεων με θεματικές, οι οποίες απασχολούν τόσο το ΚΙΦΑΧ όσο και το ΠΜΣ αλλά ακουμπούν και στις ανησυχίες των πολιτών και των λειτουργών υγείας, και στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση.
Η θεματική που θα συζητηθεί στην πρώτη συνάντηση αυτής της σειράς διαλέξεων είναι οι «Παιδικοί εμβολιασμοί». Για το θέμα θα εισηγηθεί ο παιδίατρος, phD, εποπτεύων του ΠΜΣ και πανεπιστημιακός υπότροφος της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Άγης Τερζίδης. Την Πέμπτη 24 Μαρτίου, στις 7.30μ.μ., στο δημαρχείο Χανίων, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλους τους πολίτες.

 

 afisa dialekseis1

 

 

Δεύτερη αποστολή του ΚΙΦΑΧ σε Οινούσες - Ειδομένη

Προσφυγικές ροές: για άλλους μια λέξη στις ειδήσεις, για άλλους μια κίνηση στη γεωπολιτική σκακιέρα, για άλλους η πραγματικότητα του πολέμου, του ξεριζωμού, της ύστατης ελπίδας. Η Ελλάδα στο δρόμο των αναρρίθμητων καραβανιών, κατάληξη του σύγχρονου δουλεμπορίου, σταθμός για την ελπίδα των προσφύγων και την ανθρωπιά των κατοίκων της.

Σε αυτήν την πραγματικότητα που εκτυλίσσεται πια σε πολλά μέρη της χώρας μας και θα συνεχίσει διευρυνόμενη, όσο στο κέντρο των πολιτικών επιλογών δεν είναι ο άνθρωπος και ο πόλεμος αναδεικνύεται ως εργαλείο άσκησης πολιτικής, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων δηλώνει διαρκώς παρών. Μετά την πρώτη αποστολή, αποτελούμενη από τέσσερις εθελοντές γιατρούς του ΚΙΦΑΧ, στη Λέσβο, η δεύτερη είναι ήδη γεγονός. Την Παρασκευή 11 Μαρτίου αναχωρούν για τις Οινούσες και την Ειδομένη πέντε εθελόντριες -τρεις γιατροί, μια νοσηλεύτρια και ένα μέλος της διοίκησης. Σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Διεθνής ιατρική - Διαχείριση κρίσεων υγείας», θα ενταχθούν σε κοινή αποστολή με σκοπό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σημεία υποδοχής προσφύγων, να ανταποκριθούν σε επιτακτικές ανάγκες συνανθρώπων μας και να βιώσουν την αναπόδραστη πραγματικότητα.

Το ΚΙΦΑΧ στοχεύει στον πολλαπλασιασμό αυτής της εμπειρίας και γνώσης και σχεδιάζει μετά την επιστροφή της αποστολής να διοργανώσει συναντήσεις με φορείς και δομές της πόλης, ώστε να συνεισφέρει στην αρτιότερη προετοιμασία ενδεχόμενης φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη και το νησί μας.